T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Cavit Çağlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TARİHÇE

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

            Okulumuz ENKA HOLDİNG-MITSUBISHI Heavy Industries firmalarının oluşturduğu yüklenici konsorsiyum tarafından 2720 metrekare kapalı alan ve 18 derslikli olarak 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak Bursa Milli Eğitiminin hizmetine sunulmuştur.

         Okulumuz bir mesleki eğitim kurumu olup 14-18 yaş arası öğrencilere eğitim vermektedir. Okulumuzda 4 bölüm vardır. Bunlar; Bilişim Teknolojileri Alanı, Elektrik- Elektronik Teknolojileri Alanı, Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı, Tesisat ve İklimlendirme Teknolojisi Alanıdır.

         Okulumuz adı ve yeri 26.02.2020 tarihli Valilik oluru kararı ile Ovaakça Şarık Tara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iken Cavit Çağlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak adresi ise Demirtaş-Cumhuriyet Mahallesi 2.Avlu Sokak no 5 Osmangazi/BURSA adresine taşınma işlemleri başlamıştır.Okulumuz 30 derslik ve 3 laborutuvarla 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında yeni binası ve yeni adresinde faaliyete geçmiştir.

           Okulumuzda alan derslerinin yanı sıra kültür dersleri de verilmektedir. Eğitim kadrosu toplam 71 öğretmenden oluşmaktadır. Okulumuzun bulunduğu bölge tarım alanı sınırında, sitelerden oluşan yeni yerleşim yeridir. Okulumuzun bugüne kadar yürütmüş olduğu çeşitli faaliyetler ile elde etmiş olduğu başarılar ise şöyle sıralanabilir:

1.      PROJELER

AB, BEBKA, TÜBİTAK, BU BENİM ESERİM

2016 yılında TÜBİTAK 4006 projesi dahilinde 35 öğrenci projeleriyle okulumuzda Bilim Sergisi yapmıştır.

2.      SPORTİF BAŞARILAR

·         Erkek futbol takımı 2005-2006 İl Üçüncülüğü

·         2006 Kum Futbol Şampiyonluğu

·         2006-2007 Halı Saha Futbol İlçe Birinciliği

·         Güreşte 110 kg. Türkiye Birinciliği

·         Boksta 57 kg. Türkiye Birinciliği (Kızlar)

·         Boksta 52 kg. Türkiye Birinciliği (Erkekler)

·         2022-2023 Güreş

·         Okul Futbol Takımı İlçe Şampiyonluğu

·         Boksta 57 kg. Türkiye İkinciliği (Kızlar)

·         Wushu Sanda branşında Türkiye Birinciliği

·         Atletizm Gülle Atma İlçe İkinciliği

·         Karate İlçe İkinciliği (Kızlar)

·         Karate İlçe Üçüncülüğü (Erkekler)

·         Boksta 52 kg. Türkiye Birinciliği (Erkekler)

·         Amatör sporcular Kros yarışmasında kızlarda İl İkinciliği, erkeklerde İl Üçüncülüğü

·         2022 19 Mayıs koşusunda erkekler takımı İl İkinciliği

 

 

 

3.      STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ

 

Okulumuzda okul müdürü, okul idaresi ve öğretmenlerden oluşan ekibin çalışmaları sonucunda Stratejik Planlama çalışmalarımız en güncel haliyle sürekli olarak yenilenmektedir.

 

4.      ÇEŞİTLİ OKUL İÇİ AKIL VE ZEKÂ OYUNU MÜSABAKALARI

 

Okulumuzdaki öğretmen ve öğrencilerin aktif olarak rol aldığı Akıl ve Zeka oyunları müsabakaları okulumuzda her yıl geleneksel olarak devam etmektedir. Öğrencilerimiz, hem boş zamanlarını değerlendirmek hem de kendi potansiyellerinin farkına varabilmek, hızlı ve doğru karar verebilmek, problemler karşısında kendilerine özgü çözüm yolları üretebilmek ve en önemlisi de kendilerini sürekli yenileyebilmek için bu tür etkinliklere gönüllü olarak katılmaktadırlar.

 

5.      BİLGİ YARIŞMALARI

Okulumuzda okul idaresi ve öğretmenler başkanlığında her yıl düzenlenen Bilgi Yarışmaları ile öğrencilerin eğlenceli vakit geçirerek analitik düşünme teknikleriyle tanışmaları ve problem çözme, mantık yürütme, hızlı düşünme, çözüm üretme, ekip çalışması gibi becerilerini geliştirmeleri amaçlanmaktadır. Aynı sınıf seviyesindeki öğrenciler kendi aralarında yarışarak bilgilerini tazeleme ve olumlu yarışma iklimi becerilerini kazanmaktadırlar.

 

6.      YETİŞTİRME VE ÜNİVERSİTE HAZIRLIK SINAVI KURSLARI

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları sayesinde öğrencilerimiz okulda edindikleri bilgileri pekiştirirken eksik kaldıkları kazanımları tamamlama konusunda da destek görmektedirler. Öğrencilerimize ücretsiz olarak verilen Destekleme ve Yetiştirme ve Üniversite Hazırlık Kursları velilerimize bu anlamda maddi olanak sağlamaktadır.

 

7.      DESTEK EĞİTİM ODASI

 

Bireysel Eğitim Programı kapsamındaki öğrencilerimiz için açılan Destek Eğitim Odası dersleri öğrencilerimize birebir ders almaları konusunda olanak sağlamaktadır.

 

8.      AKTİF KULÜP ÇALIŞMALARI

 

Öğrencilerimiz sınıf rehber öğretmenlerinin yönlendirmesi doğrultusunda sene başında ilgi ve isteklerine göre uygun kulüplere yerleştirilmektedir. Her ayın belirli günlerinde toplanan sosyal kulüplerle öğrencilerimizde sorumluluk bilinci geliştirme, çeşitli etkinlerde görev alma ve topluluk önünde kendini ifade etme gibi özellikleri kazanmaları planlanmaktadır.  

 

9.      KARDEŞ OKUL YARDIM FAALİYETLERİ VE ÇEŞİTLİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

 

Kardeş okulumuz olan Orhaneli ilçesi Kınık İlkokulu’na yılın belirli zamanlarda okulumuz öğrenci ve öğretmenlerinin destekleriyle gıda, giyecek ve oyuncak vb. yardımlar yapılmakta, kendilerinin ihtiyaçları olan konularda destekler sağlanmaktadır.

 

10.  ULUSLARARASI ROBOT YARIŞMALARI

 

ROBO-VEHICLE PILSEN 2024 Uluslararası Robot Yarışmasına ülkemizden katılan sadece 3 okuldan biriyiz.

 

11.  PROJE TABANLI BECERİ YARIŞMALARI

 

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Alanı Grubunda İl Birinciliği, Elektrik-Elektronik

Teknolojisi Alanı İl İkinciliği, Elektrik- Elektronik Teknolojisi Alanı Jüri Özel Ödülü,Okulumuz Bursa’nın bir sanayi şehri olması dolayısıyla iş dünyasıyla iç içedir. Ayrıca örgün eğitimin yanı sıra mesleki eğitim kursları, açık lise kursları vermekte ve mezunlarımız ustalık belgesi ve iş yeri açma izin belgesi almaya hak kazanmaktadırlar.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.02.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 13:59 - Görüntülenme: 68
  Beğen | 1  kişi beğendi