BURSA / OSMANGAZİ - Cavit Çağlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

Cavit Çağlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı 17 Nisan 2024 Çarşamba günü saat 10.00 te okul spor salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Metin SEZER,Şube Müdürlerimiz Kahraman ŞIK,Hasan Ali TÜZEN Eğitim Bir-Sen Bursa Şube  Başkanlığından Ramazan ACAR,Adil YAZICIOĞLU,Tür Eğitim-Sen Bursa Şube Başkan Yardımcılarımız, Selahittin DOĞAN,Emine CEYHAN ilçemiz okullarının değerli müdürleri, idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımı ile coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Dursun DURAN; “Projelerimizde Bursa’mızın tarihi ikliminin incelenmesinden,  oyun programı yapan öğrencilerimize kadar birçok farklı kategoride   çalışılmıştır. 14 Öğretmen 35  öğrencimizin 7 aylık emekleri karşılığında projelerimiz ortaya çıkmıştır. Tübitak 4006 kordinatörümüz Serkan KARAŞİN'e ve Öğretmen ve öğrencilerimi bu güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Nis

Bilişim Teknolojileri Alanı öğrencilerimizden İLKER ERKILIÇ ve ALP ARDA ERKARAMAN Temmuz ayında Avusturya’nın Viyana şehrinde düzenlenen 21 günlük ERASMUS INFORMATION TECHNOLOGIES Yazılım Staj Projesini Müdür Yardımcımız FATİH ASLANTAŞ refakatinde başarıyla tamamladılar ve sertifikalarını almaya hak kazandılar. Kendilerini tebrik ederiz.

Mrt

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi koordinasyonunda TUBİTAK 1005 Programı kapsamında yapılacak olan “Güneş Enerjisi Destekli Kurutma Platformu” projesinin değerlendirme toplantısı okulumuz Tesisat ve İklimlendirme öğretmeni Ümit ALBAYRAK, proje sorumlusu Halil YILMAZ,  Hürriyet MTAL'den  Tamer KARAKAYA, KPD Mühendislik firmasından Hüseyin KAYNAK' ın katılımıyla okulumuzda gerçekleştirildi.

Mrt

Okulumuzu Çekya'da yapılan Robot yarışmasında,robotumuzun sunumu yapıldı.ROBO-VEHICLE PILSEN 2024 Çekya’nın Plzen kentinde düzenlen ROBO-ARAÇ PILSEN 2024 yarışması 4. 3. – 7. 3. 2024 tarihleri arasında yapılmıştır. okulumuzu ve Ülkemizi temsil eden öğrencilerimiz;Ece GÜLŞEN,Arda SAYGIN,Öğretmenimiz;Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmeni Bahtiyar KAYA,Uluslararası robotik yarışması “ROBO-VEHICLE PILSEN 2024“Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzu Çekya'da yapılacak robot yarışmasında temsil edecek olan Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmenleri yolcu edildi.Arkadaşlarımıza ve döğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Şbt

Bursa'nın mesleki eğitim alanındaki mevcut durumunun değerlendirilerek Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda yol haritasının belirlenmesi amacıyla düzenlenen "Türkiye Yüzyılında Ulusal Politikalardan Yerel Stratejilere" konulu Bursa Mesleki Eğitim Çalıştayı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, Bursa Valiliğinin himaye ve riyasetlerinde gerçekleştirilen Bursa Mesleki Eğitim Çalıştayının açılışına, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Arif Bayrak, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Ercan Alpay, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Abidin Şakir Özen, Bursa'daki kamu kurum ve kuruluşları, sektör temsilcileri, meslek odaları, STK'lar, üniversitelerden akademisyenler, okul müdürleri ve okulumuzdan öğretmenler katıldı.

Şbt

Okulumuzu Çekya'da yapılacak robot yarışmasında temsil edecek olan Bilişim Teknolojileri  Bölümü öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi yarışmanın içeriği ve kuralları ile ilgili bilgilendirmek amacıyla Çekya'nın Plsen şehrinden gelen eğitim görevlileri ve bu etkinliği koordine eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arge Birimi sorumluları Hürriyet Mtal yi ziyaret ederek gerekli bilgilendirmeleri yapmışlardır. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Alanı Öğretmenleri, Bursa İnovasyon Merkezinde Eğitimde Artırılmış & Karma Gerçeklik Uygulamaları Seminer programına katılmıştır.

Kas

Türkiye Gençlik Vakfı Lise temsilcileri Okulumuz Medeniyet ve Değerler Kulübü öğretmenleri ile yapılan toplantıda dönem içerisinde yapılacak çalışmlar kararlaştırıldı.

Ekm

Cumhuriyetin 100. yılı Kutlamaları Kapsamında okulumuz öğrencisi Miraç KAHRİMAN drone ile çekim yaparak bu coşku dolu anları sizlerin beğenisine sundu.

Ekm

Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Grafik ve Fotoğraf Alanı öğrencileri Okulumuzun Bilişim Teknolojileri Alanını ziyaret etti.Okul Müdürümüz Dursun DURAN öğrencileri okulumuz ve alanlarımız konusunda bilgilendirdi.3D boyutlu tasarım konusu kapsamında ve 3D yazıcıları yerinde inceleyerek,Bilişim Teknolojileri Alanı öğretmenleri,M.Ayhan YAVUZ ve İskender ÖZCAN'dan detaylı bilgi aldılar.Kendilerine okulumuza ziyaretleri için çok teşekkür ederiz.

Ekm

Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantımız;  değerlendirme yapılması, yeni divanın oluşturulması, yeni yönetim ve denetleme kurullarının seçilmesi gibi gündem maddelerinin görüşülmesi üzerine 26/10/2023 Perşembe günü saat 16:00'da okulumuz Konferans Salonunda yapılacaktır. Tüm velilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımını bekliyoruz.